Nová skladba podlahy

 Dotaz:

Zdravím, plánuji rekonstrukci ccs 70m2 podlah v rodiném domě. Stávající podlahy jsou tvořeny jednou vrstvou dřevotřísky v tloušťce 20mm na škvárovém násypu cca 100mm. Můj plán je odstranit dřevotřísku a nalít beton. Je takový postup možný? V.K.

 Odpověď:

Dobrý den, postup tak jak popisujete je možný, v případě kdy je možné zvednou podlahy o cca 20 mm oproti původní tloušce - pokud nechcete odebírat část násypu. Vhodnější je ale provést skladbu podlahy vč. odstranění násypu a použít "moderní" tepelnou izolaci.

Skladba podlahy by mohla vypadat např. takto: 80 mm EPS (min, 100 kPa) 40 mm anhydritu - např. ANHYMENT.

TIP! připravte si podklad pod anhydrit sami, ušetříte. Separační fólii nebo obvodovou dilataci můžete koupit u nás v eshopu

5 komentářů on "Nová skladba podlahy"

  • a

    Dobrý den,

    taktéž budu dělat novou podlahu s podlahovým vytápěním.Stávající podlaha je kamené klenby,škvárový zásyp,na tom jsou položeny dřevěné polštáře a nakonec prkna.Bude stačit,když prkna a polstáře vyndám,srovnám škváru do roviny,dám 100mm EPS,topení a zaliju andhyrytem?

  • Obrázek uživatele ANHYTOP

    Dobrý den, novou skladbu podlahy je možné udělat jak popisujete, jen mám špatné zkušenosti s tím vyrovnáváním škváry. Často se stává že podklad je nerovný (kusy škváry) a polystyren na nich zůstává "vyset" - to není ideální stav. Kvalitu zateplení si můžete spočítat v kalkulátoru.

  • a

    Dobrý den,

     děkuji za odpověď.S těma nerovnostma si nějak poradím.Myslim,že bude stačit to zhutnít lehkou žehličkou(což se zničí ty škvarky) a ty nejmenší nerovnosti dosypat křemičitým pískem.Pak na to dám parozábranu a pak už to pofrčí.Od Vás potom budu chtít udělat anhydryt.Ještě jednou děkuji a těším se na další spolupráci.

     Harvilla.

  • a

    Dobrý den,

    provádím rekonstrukci podlahy v obytném domě v 1. NP a firma která rekonstrukci provádí doporučila anhydritovou podlahu.Původní skladba podlahy jsou trámy, prkený záklop na latích přibitých zhruba v polovině výšky trámů (na bocích), škvárový zásyp do výše trámů a pochozí prkna (pero drážka). Návrh nové skladby je náhrada škváry polystyrenem, separační vrstva PE folie a poté anhydritová vrstva.

    Je tato skladba podlahy pro rekonstrukci trámového stropu správná?

     

    Děkuji předem.

Zanechte vzkaz

Nové články